Szakmai támogatás egyedi igényekhez
Komplex mikrobiológiai megoldások

Chemium Zrt.

Cégünk 2008-as alapítása óta töretlenül és egyre bővülő körben biztosítja mikrobiológiai-, molekuláris biológiai- és biotechnológiai laborok teljes körű ellátását a kutatás, a diagnosztika valamint a víz és élelmiszeripar területén egyaránt. A műanyag fogyóanyagok forgalmazásától, teljes laborok kialakításáig, reagensek beszerzésétől GMP/GLP protokoll kidolgozásáig partnerei vagyunk és kívánunk lenni a tudománynak és a diagnosztikának.

A legfontosabb feladatunk, hogy Ügyfeleink zavartalan, zökkenőmentes munkáját biztosítsuk. Legyen az műszeres, eszköz, vagy reagens igény, szakmai vagy metodikai kérdés, mi szüntelen azon fáradozunk, hogy nap- mint-nap megfeleljünk az Önök támasztotta igényeknek! Fejlesztjük magunkat, hogy Ügyfeleink a legmagasabb szinten szolgáltathassanak. Nálunk mindenkit fiatalos lendület, öreges tapasztalat és általános jókedv vár! Keressenek bizalommal és győződjenek meg csapatunk rátermettségéről!

Nyilvánosság

A Chemium Zrt. külföldi piaci jelenlétének erősítését saját forrásaink felhasználása mellett pályázati forrás igénybevételével valósítja meg. A projekt keretében sor kerül a marketing-menedzseri pozíció kialakítására, illetve a külpiacokon jártas, ott széles kapcsolatrendszerrel rendelkező tanácsadó cég segítségével a megfelelő marketingstratégia kialakítására. Szintén a Metódus Kft. lesz segítségünkre abban, hogy a vállalati stratégiát és az ezt kiszolgáló szervezetet a külpiacokon való hatékony megjelenés érdekében alakítsuk át. A projekt keretében – az adekvát marketing- és reklámeszközök alkalmazásával – a Chemium Zrt. részt vesz az egykori FÁK-országok piacát reprezentáló Kazahsztánban (Astana), illetve a világpiacot is befolyásoló, Németországban (Düsseldorf) megrendezésre kerülő kiállításokon. Célunk, hogy az új külkapcsolati hálón keresztül új beszállítói és megrendelői kapcsolatokat realizáljunk.

A nemzetközi versenyképesség kialakításának érdekében egy átfogó vállalati stratégia kidolgozására kerül sor, mely tartalmazza a költségkalkulációk elkészítését, a beruházási igények felmérését az operatív végrehajtást lehetővé tevő főbb feladatcsoportok és folyamatok meghatározását, ütemezését, a felelős szereplők, szerepek nevesítését, a nemzetközi versenyképesség bővítéséhez szükséges költségkalkulációk, beruházási igények felmérését és elkészítését. A sikeres külpiaci terjeszkedés és a nemzetközi versenyképesség fokozása érdekében kialakításra kerül a cégkülpiaci missziója, részletes SWOT elemzés, amely kijelöli a legfontosabb kitörési pontokat. Egy átfogó vállalati stratégiát alátámasztó marketing-és piackutatásra kerül sor, amely alapján a vállalat képes meghatározni, hogy mely piaci szegmensekben, milyen termékkel/szolgáltatással tud versenyképesen megjelenni. Ezen termékekkel versenyképesek-e az adott piacon, az adott minőségben, árszinten, szállítási útvonalon. A termékek eladásához milyen partnerek, vevői csoportok megkeresése szükséges az értékesítés sikerességért. A vállalat termékeinek értékesítését támogató marketing eszközök megfogalmazása, kialakítása, elkészítése, az adott piaci helyzetre történő adaptálása.

Annak érdekében, hogy a külpiaci aktivitás fokozása ne eredményezzen visszaesést a belföldi értékesítés tekintetében, igénybe vesszük a Metódus Kft. szervezetfejlesztési szolgáltatást is. Sor kerül a cég jelenlegi szervezeti felépítésének áttekintésére, a folyamatok jelenlegi tervezésének és szervezésének modellezésére, a kritikus pontok azonosítására. A megszerzett primer ismeretek alapján meghatározásra kerülnek a fejlesztési lehetőségek, majd az egyes szcenáriók előnyeinek, hátrányainak mérlegelése. A konkrét piacra jutáshoz kapcsolódó tanácsadás témái: Előzetes költségterv elkészítése, demonstrációs anyagok tervezése, demonstrációs anyagok elkészítése, partnerek tájékoztatása, prezentáció készítése, részletes ütemterv elkészítése.

Projektazonosító: GOP-3.3.3-12-2013-0034
Projekt kezdő időpontja: 2013.06.03.
Projekt záró időpontja: 2014.06.02.
Projektösszeg: 25 346 000 Ft
Támogatás összege: 12 673 000 Ft
A projekt megvalósításának helyszíne: 3530 Miskolc, Mindszent tér 12.
www.ujszechenyiterv.gov.hu